Maak je eigen Fairy Wings

  • Geplaatst op
  • Door Debby
  • 0
Maak je eigen Fairy Wings

Dit blog gaat over een tutorial om zelf stap voor stap soortgelijke Fairy Wings te maken en welke materialen hiervoor zijn gebruikt.

 

1. Als eerste ben ik op zoek gegaan naar een patroon voor de Fairy Wings en heb deze gevonden en gekocht op Etsy. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een patroon te maken, ik heb vanwege tijdbesparing gekozen om er één te kopen. Vervolgens heb ik het patroon op de door mij gewenste afmeting uitgeprint zodat ik goed kon zien hoe groot de vellen Worbla Transpa Art moesten worden.

 

2. Voor mijn patroon had ik 4 vellen van 50 x 37,5 cm Worbla Transpa Art nodig en heb ik het papieren patroon eronder gelegd en aan de onderkant vast geplakt. Vervolgens heb ik alle zwarte lijnen 2x overgetrokken met een zwarte watervaste stift. Dit heb ik ook 2x aan de andere kant van de Worbla gedaan, zodat de zwarte lijnen goed dekkend waren en niet meer doorschijnend waren.

 

3. Nadat alle delen van mijn vleugels goed waren overgetrokken, heb ik ervoor gekozen om verder te werken met Minque PVA Primer om verschillende lagen aan te brengen in mijn vleugels voor een mooi 3D effect. Ik begin eerst met één kant van de vleugels te bewerken, namelijk de achterkant. Bij stap 7 ga ik pas aan de slag met de andere kant van de vleugels, de voorkant (waar de vleugelfolie op gelijmd gaat worden).

4. Ik heb de PVA Primer gemengd met gouden glitters en ben daarna de achterkant van de vleugels beginnen te verven met een zachte kwast. Deze eerste laag heb ik eerst een nachtje goed laten drogen, de volgende dag ben ik pas verder gegaan met de volgende stap.

 

5. Met Hexflex Metallic Verf in de kleur Roségoud ben ik begonnen met het creëren van een schaduw effect op de vleugels. Dit heb ik eerst even laten drogen tot het droog was. Daarna heb ik opnieuw een laag aangebracht van PVA Primer gemengd met glitters in bijpassende kleuren zoals goud en rosé. Ook deze laag heb ik een nachtje laten drogen.

 

6. De volgende dag heb ik highlights op de vleugels aangebracht met Hexflex Metallic Verf in de kleur Koninklijk Goud, dit geeft de vleugels een mooi en magisch effect. Nadat dit droog was heb ik ook deze laag weer gesealed met een laag PVA Primer gemengd met verschillende soorten glitters. Laat dit opnieuw een nachtje drogen.

7. Yay! De achterkant van je Fairy Wings zijn klaar! Snel door naar de voorkant. Deze kant gaat net even iets anders zoals je eerder hebt gelezen in het blog. Je begint namelijk met het aanbrengen van een laag Vleugel Folie. Deze kun je het beste op je vleugels plakken door middel van een hobby lijmspray die transparant blijft. Wanneer je hiervoor PVA Primer gebruikt dan droogt deze niet snel genoeg om transparant op te drogen. Ik heb voor mijn Fairy Wings een spuitbus van de action gebruikt.

 

8. Spuit eerst een dunne laag lijmspray op de Worbla Transpa Art, hierna kun je de vleugel folie hierop aanbrengen. Wees wel voorzichtig en zorg ervoor dat je de vleugel folie netjes en strak aanbrengt op de Worbla, anders kunnen er luchtbellen en vouwen in de vleugel folie komen. Gebeurt dit toch, probeer dan vanuit het midden de luchtbellen naar buiten te strijken om deze onder de vleugel folie vandaan te krijgen.

 

9. Het aanbrengen van de vleugelfolie zorgt ervoor dat je het patroon die je in stap 2 met een watervaste stift hebt aangebracht minder goed zichtbaar wordt. Dit is helemaal niet erg en los je op door het patroon overnieuw over te tekenen met dezelfde watervaste stift. Dit is geen verplichte stap, maar ik vond dit persoonlijk er mooier uit zien.

 

10. Hierna kun je voor de voorkant dezelfde stappen herhalen zoals je eerder voor de achterkant hebt gedaan, zie hiervoor stap 4, 5 en 6. Kort samengevat is dat het aanbrengen van een laagje PVA Primer met glitters, een laagje Hexflex Metallic Verf – Roségoud (schaduw effect), een laagje PVA Primer met glitters, een laagje highlights met Hexflex Metallic Verf – Koninklijk Goud en als allerlaatst een laagje PVA Primer met glitters. Vergeet niet de vleugels goed te laten drogen tussen de verschillende lagen in.

11. Wanneer je beide lagen van je Fairy Wings helemaal klaar hebt en deze droog zijn is tijd om de vleugels uit te knippen met een schaar. Om ze aan elkaar te bevestigen heb ik onze Aluminium Draad 3 mm en een hetelijmpistool met voldoende hete lijm gebruikt om de aluminiumdraad aan de vleugels vast te lijmen. De aluminiumdraad lijm je vast op de achterkant (de zijde zonder Vleugel Folie). Zorg ervoor dat het aluminiumdraad aan de onderkant van je vleugels een flink stuk uitsteekt zodat je de uiteindes van het aluminiumdraad in elkaar kunt wikkelen. Afhankelijk van je vleugels zul je minstens 2 of 3 stukken ijzerdraad nodig hebben om de vleugels stevig te maken. Zo voorkom je dat tijdens het dragen en bewegen de vleugels naar beneden gaan hangen.

 

12. Als alles goed vast zit kun je het draad op de gewenste plaats aan elkaar vast wikkelen in een ronde of U-vorm patroon. Dit kun je weer netjes afwerken door bijvoorbeeld isolatietape over de aluminiumdraad te wikkelen. Ik heb daarna over de tape nep bloemen aangebracht en geplakt met hete lijm om vervolgens de tape te letterlijk te verbloemen. Als laatst heb ik 2 brede bandjes van elastiek vast gemaakt aan het ronde frame, zodat ik mijn armen daar doorheen kon steken en de vleugels comfortabel op mijn rug kon dragen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Wij zullen uw e-mail nooit met iemand anders delen.
iDEAL PayPal MasterCard Visa Bank transfer Bancontact SOFORT Banking Maestro Belfius American Express KBC Giropay EPS ING HomePay Cartes Bancaires Klarna Pay Later
Mijn account
You are not logged in. Log in to make use of all the benefits. Or create an account now.
Taal
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Zoeken
Search suggestions
Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »